מומחה לעיצוב הגוף
*בסוף המאמר מצורפת נוסחה שאיתה תוכלו למצוא את הפוטנציאל הגנטי שלכם.
סטיב ריבס אחד מגדולי מפתחי הגוף של שנות ה40 פיתח נוסחה בכדי לחזות את כמות מסת השריר שאחד יכול לפתח במהלך השנים. הנוסחה התבססה על גובה בלבד וטענה לדוגמה שאדם שהוא 1.80 יכול להיות מקסימום 90 קילו וכל 3 סנטימר נוספים יש להוסיף 5 קילו למכסת הפוטנציאל. כמובן שנוסחה זו היא מאוד לא מדויקת ובכדי לחזות פוטנציאל גנטי אמיתי דרושים משתנים רבים!
אמרתי רבים? התכוונתי 2 – גובה והיקף מפרקים. כן כן, זה כל מה שנדרש בכדי לדעת את הפוטנציאל הגנטי. מה לגבי טוסטסטרון? לא ממש משנה כל עוד אתה בטווח תקין ובריא, מה לגבי סוג סיבי שריר? גם זה לא משנה, מה לגבי גנים? אנשים ממוצע שחור לדוגמה ידועים ביכולת שלהם לגדול מאוד מהר – נכון כי יש להם מפרקים גדולים וגובה לרוב. מה לגבי אנדומורף, מזומורף ואקטומורף??? על חשיבות ההבדלים במבנה העצם כבר דיברתי?
נשמע מוזר אני יודע, כל מה שמשנה ברמה העקרונית זה היקף מפרקים וגובה. במילים אחרות אם אתם רואים אדם נמוך ובעל מבנה עצמות קטן, הסבירות שיוכל לפתח שרירים גדולים ולשקול הרבה באחוז שומן נמוך הוא אפסי וההפך.
אז איך הגיעו לזה? במשך 6 שנים חקרו למעלה מ3000 מפתחי גוף טבעיים(ללא סטרואידים) בתחרויות וניסו למצוא איזה שהוא יחס שיסביר על הפוטנציאל הגנטי שלהם. לבסוף הגיעו למסקנות הנ”ל בצורה ברורה, יש לשים לב שמדובר במפתחי גוף מקצועיים ולכן הם עומדים בטופ של הסקאלה מבחינת טוסטסטרון ומאפיינים בריאותיים, אבל בפועל אדם בעל בעל מבנה מפרקים וגובה זהה לשל מפתח גוף טבעי יוכל להגיע לתוצאות כמעט זהות במידה וישקיע את אותו המאמץ.
אז איך אנחנו יכולים לדעת את הפוטנציאל הגנטי שלנו?
ובכן יש נוסחה דיי פשוטה שנתתי לה קישור כאן למטה. בנוסחה זו צריך להגדיר 4 דברים: את הגובה שלי, היקף שורש כף היד, היקף שורש כף הרגל, ואחוז שומן שאיתו ארצה לדעת את המשקל שלי. כל המדדים נעשים באינץ ולכן אצטרך לחלק כל תוצאה ב2.54
גובה – נמדוד גובה לדוגמה 180 ונחלק אותו ב2.54 ואקבל hight=70.8
היקף שורש כף יד – נמדוד את ההיקף בדיוק מתחת לעצם הקטנה הבולטת בחלק הכי צר של האמה. לדוגמה יצא לי 20 סנטימטר אחלק אותו ב2.54 וקבל wrist=7.87
היקף שורש כף רגל(בחלק הכי צר של הרגל) – לדוגמה יצא לי 25 נחלק ב2.54 ונקבל ankle=9.842
ואחוז שומן שבו ארצה להיות בתוצאה הסופית לדוגמה נגדיר bodyfat=10.
את כל המספרים נציב בנוסחה ונקבל את המשקל מקסימלי שאנחנו יכולים להגיע אליו באופן טבעי מעבודה קשה והקפדה על תזונה נכונה.
המשקל שקיבלתי הוא 213 פאונד כאשר אני יחסית יבש(ללא יותר מידי נוזלים בגופי)
ו220 פאונד כאשר אני מלא בנוזלים(בעקבות אכילה מרובה של פחמימות). 1קילו=2.2 פאונד, ולכן נחלק את התוצאה ב2.2 כדי לדעת כמה נשקול בקילו.
http://www.weightrainer.net/bodypred.html