כמעט כולם יודעים שבשביל להעלות מסת שריר צריך להרים משקולות, לאכול חלבונים ואפילו מומלץ להתאמץ ולעשות
קולות חריגים לקראת סוף הסט.
יחד עם זאת, עקרון אחד חשוב שנוטים לזנוח הוא:
————————————————————-
העלאה עקבית ומבוקרת של משקלים בכל תרגיל.
————————————————————-
ישנן שתי נטיות עיקריות בקרב מתאמנים: האחת היא להעלות כמה שיותר משקל ללא הבחנה בקצב העליה או במשקל שבו עולים(לרוב נראה זאת בלחיצת החזה). השניה היא פחות או יותר להשאר עם אותו משקל במשך שנים(לרוב נראה זאת בתרגילי הרגליים למינהם).
את שניהם אני רואה על בסיס קבוע בחדרי כושר. מתאמנים שמעלים משקלים בצורה לא מבוקרת, ומובילים את עצמם לפציעות או לעצירה מוקדמת בהתקדמותם, ומתאמנים שלא מעלים משקלים במשך שנים ואיך שהוא מצפים להראות אחרת.
כאשר מבצעים תכנית אימון יש לדבוק באותם התרגילים ולדעת בדיוק כמה משקל עשינו באימון הקודם. זאת על מנת שנדע בכמה צריך להעלות באימון הבא. כמה פעמים שמעתם את הסנריו הבא: “כמה נשאר לך עם ה12 קילו? עוד 5 סטים??.. טוב עזוב אני כבר אקח את ה10…”
בשביל גדילה עקבית של השריר יש צורך להעלות משקל באותו התרגיל ובצורה עקבית ומסודרת: מתאמן מתחיל יכול להעלות משקל בכל אימון, בעוד מתאמן ותיק מאוד יוכל אולי להעלות משקל פעם בחודש. כך או כך, יש להקפיד לזכור את המשקל האחרון שהורם ולהשתדל להעלות את המשקל כאשר הגוף מאפשר זאת.
המשקל שמעלים צריך להיות מינימלי אם רוצים לנצל את האימון להגדלת מסת השריר(אימוני כוח/Power lifting זה סיפור אחר). לדוגמא – אם באימון הקודם הרמתי 50 קילו בלחיצת החזה, באימון הבא אני יעלה רק 1.25 כל צד ולא 2.5, זאת כדי שיהיה גרף עליה איטי שימשך לאורך זמן ולא יאלץ אותנו להתקע ולהפסיד מסת שריר יקרה. העליה העקבית במשקלים היא היחידה שתאפשר גדילה. במידה ונשאר על אותו המשקל בשלב מוקדם מאוד הגוף יפסיק להגיב ולהוסיף שריר.
יש לזכור שכדי שבאמת נוכל להעלות במשקלים צריך להקפיד על מרכיבים רבים נוספים כמו תזונה נכונה,תכנית אימון תקינה וטכניקה ראויה. במידה ונקפיד על כל אלה, יכולת ההרמה שלנו צריכה להתקדם מאימון לאימון.